FES COM LES GALLINES

Benvolgut, o no:

Com acaba de començar un nou any i tots ens carreguem de bons propòsits, t’oferiré una llista d’activitats que pots realitzar en comptes de dir-li a ningú quina és la seva “llengua pròpia”. I és que, que jo sàpiga, cap català t’ha dit quina ha de ser la teva parella pròpia, la teva colònia pròpia, el teu color de calçotets propis o la teva música pròpia. Potser estic equivocat, però utilitzar Twitter per a dir-li a gent que no coneixes quina ha de ser la seva “llengua pròpia” no sembla una activitat que millori la convivència entre tu i aquestes persones. Però ja que entrem en aquest joc, et recomanaré un decàleg d’activitats que podrien substituir a aquest hàbit tan tòxic que practiques:

1)        Desperta’t aviat.

2)        Passeja. 

3)        Corre.

4)        Salta.

5)        Canta.

6)        Menja.

7)        Defeca.

8)        Picoteja.

9)        Socialitza amb els teus congèneres.

10)      En resum, actua com les gallines. 

Oi que no has conegut cap gallina que li digui a una altra gallina quina és la seva “llengua pròpia”? Doncs això. A més, pensa que “gallina vella fa bon brou”.

La llengua pròpia de Catalunya és el català. Ho diu l’estatut català en l’article 6.1. de l’Estatut d’Autonomia. Així ho vam decidir els catalans. Tant de bo en aquest any que comença, deixeu de pensar que viviu en el segle XVI. Tant de bo abandoneu l’hàbit de considerar-nos de la vostra propietat.