Carta a Albert Rivera

B9AbBvVIIAEg0k-.jpg-large

Benvolgut, o no, Albert:

Què difícil és haver aconseguit entrar en les més altes cotes de la fama i poder gaudir del moment. I és que, a un mindundi anònim com jo, el món de les celebrities se li fa una mica estrany. Això de tenir fans ha de ser quelcom avorrit, cansat i ple de situacions agredolces. Per exemple, quina llengua esculls per escriure tuits? Ho fas en català perquè és la llengua que defenses sempre i en tot moment? Com tens un exèrcit de fans a França, segur que et trobes algun intolerant demanant que escriguis en francès, en comptes de en català. Alguna cosa semblant et trobaràs amb els fans anglesos, italians o de Kuala Lumpur. Tanmateix, tenim tanta sort de viure a Espanya! Aquest problema no el pateixes amb els espanyols. Sempre s’han mostrat especialment sensibles a la diversitat lingüística. De fet, els hi agrada que escriguis en català perquè, com és una llengua espanyola, la volen aprendre. Què dic aprendre? Se l’estimen amb tota la seva energia perquè, tal com dius: millor units.

Vas llegir el Twitter quan el Pablo Alborán va cantar en català? Impressionant! Quina estima, quin afecte, quines mostres d’amor que va rebre el cantant malagueny.

Això ha de donar-te forces per continuar defensant la cultura catalana com sempre has fet. Tots coneixem de sobres l’energia que inverteixes en fer costat al món casteller, als esbarts dansaires o a la música en català. Hi ha tantes i tantes fotografies a la xarxa on se’t veu fent pinya en un tres de deu amb folre i manilles o en un sopar literari per promocionar les lletres catalanes. Ja va sent hora de que guanyis la Creu de Sant Jordi. Entre altres raons, per com has aconseguit integrar la cultura catalana en la mentalitat dels espanyols. Ens respecten i ens estimen. I, en part, és gràcies a persones com tu, que t’has trencat la cara per la immersió lingüística i que mai, absolutament mai, has buscat ni un sol vot en el debat sobre el bilingüisme.

No facis cas a aquests intolerants francesos, anglesos, italians o de Kuala Lumpur que creuen que escriure en català és una manca de respecte. Què saben ells de respecte? Talibans lingüístics! Que aprenguin dels espanyols!

Em pots seguir al Twitter @alexsocietat i també al Facebook