El fèmur insolvent

He llegit una informació al diari ARA i no puc estar més indignat. La he copiat perquè jutgeu vosaltres mateixos:

Un tribunal d’Illinois ha dictaminat que un home mort en ser atropellat per un tren quan creuava una via a Chicago podria haver d’indemnitzar una dona per ferir-la de gravetat amb un tros del seu cos, segons informa Los Angeles Times.

El 2008, Hiroyuki Joho, de 18 anys, creuava una via del tren per anar a buscar un metro quan va ser atropellat. Una part del seu cos va colpejar Gayane Zokhrabov, de 58 anys. L’impacte la va fer caure a terra i es va trencar una cama i el canell.

Un jutge de Cook va desestimar la demanda, ja que considerava que l’home no podia preveure les lesions que causaria a la dona.

Però el tribunal d’apel·lació no hi va estar d’acord. Després de fer notar que la jurisprudència sobre “cossos voladors” no és gaire extensa, va dictaminar que era “raonablement previsible” que el tren mataria Joho i que el seu cos aniria a parar a una plataforma on diverses persones esperaven el metro.

 

Què? Opineu el mateix que jo? És clar, resulta indignant! Ja en el judici es va veure que aquell fèmur era una mica prepotent. De fet, el jutge li va haver de parar els peus més d’una vegada (bé, això de “parar-li els peus” potser no és una expressió molt afortunada). El cert és que es va mostrar molt poc col·laborador, especialment amb l’acusació particular. La tíbia i el peroné van ser una mica més dialogants. De la mateixa manera, el peu esquerre va aportar dades concloents pel cas. Però el fèmur…

I ara què? El fèmur ha estat condemnat a indemnitzar a la pobre senyora i s’ha declarat insolvent. Les darreres notícies que tinc és que han de contractar a un mèdium perquè es posi en contacte amb el seu propietari. Sembla que el jutge, enutjat amb l’actitud del fèmur, vol reobrir el cas. Ja s’han ofert el Paco Porras, la Bruja Lola i el Rappel per tal de donar un cop de mà a la fiscalia. Però en Illinois no coneixen la tasca científica d’aquestes eminències.

Un rumor no contrastat afirma que Grissom, l’eficaç policia de CSI, dirigirà la nova investigació. Diuen que pretén demostrar que el culpable de les principals lesions de la dona ha estat el fèmur. És possible, doncs, que tant la tíbia, com el peroné i el peu esquerre siguin absolts. Estic segur que l’Iker Jiménez ens mantindrà informats sobre l’interrogatori a que serà sotmès el ciutadà que va creuar les vies del tren. Ai… quin món!

 

Deixa un comentari